Termeni și condiții

Conditii Generale

Termenii si Condițiile („Termeni și Condiții”) guvernează raporturile dintre Apartament Invest SRL si persoanele care utilizeaza Garsoniera.ro („Utilizatorul”)
Utilizarea Garsoniera.ro inclusiv a oricarei pagini sau sectiuni componente ale acestora, sau a oricarui Serviciu furnizat prin intermediul Garsoniera.ro se poate face numai in conformitate cu acest set de Termeni si Conditii, care includ Politica de Confidentialitate Datelor si Politica privind Cookies.
1.Societatea furnizează doar informații sub forma anunțurilor fără a exercita nicio influenta asupra continutului anunturilor. Garsoniera nu reprezinta partea contractuala care intermediaza tranzactii imobiliare.
Pentru utilizare serviciilor, APARTAMENTE ONLINE SRL poate solicita utilizatorului sa isi exprime acordul cu privire la acest set de termeni si conditii printr-un consimtamant neechivoc, bifarea casutei : „AM CITIT ȘI SUNT DE ACORD CU TERMENII ȘI CONDIȚIILE IMOBILIARE”
Bifând o anumita căsuță, utilizatorul :
a) Își da acordul, în mod expres, sa respecte toate clauzele din acest set de termeni și condiții, precum si orice alti termeni si conditii specifice aplicabile serviciilor;
b ) Ia la cunostiinta de conditiile de prelucrare a datelor cu caracter personal conform politicii de confidentialitate, care este parte integranta din acest set de termeni
Chiar daca omiteti sa analizati termenii si conditiile, dar utilizati Garsoniera.ro, vom considera ca ati acceptat acest set de Termeni si Conditii (inclusiv orice actualizare a acestora).
Daca nu sunteti de acord cu prevederile din acest set Termeni si Conditii (inclusiv orice actualizare a acestuia), va rugam sa nu utilizati, sau dupa caz, sa incetati utilizarea Garsoniera.ro

SC APARTAMENTE ONLINE SRL
CUI : 43793503
J40/3298/2021
Sos Andronache 201A
Bucuresti, Sector 2
Tel : 0730.283.947
office@garsoniera.ro

2. Descrierea serviciilor
Utilizatorii au acces gratuit la majoritatea Serviciilor Platformei Garsoniera.ro, exceptie facand serviciul de publicare anunt pe Platforma Garsoniera.ro pentru care Utilizatorii au acces numai in urma inregistrarii, autentificarii si platii acestui Serviciu. De asemenea, autentificarea in cont, permite accesul la facilitati suplimentare ale Platformei Garsoniera.roIn conformitate cu prezentele Termeni si Conditii, APARTAMENTE ONLINE SRL are obligatia de a furniza un formular de inserare pentru anunturi, de a verifica corectitudinea anunturilor inserate prin intermediul formularului respectiv si de a asigura accesul la anunturile din bazele de date ale Platformei Garsoniera.ro prin intermediul Internetului pentru perioada de timp convenita cu Utilizatorul. Orice material postat pe Platforma Garsoniera.ro de Utilizator (in orice format) poate fi supus moderarii, inainte sau dupa incarcarea anuntului, in cazul in care depistam o incalcare a termenilor si conditiilor.

3. Inregistrarea contului de Utilizator
Inregistrarea contului de Utilizator in Platforma Garsoniera.ro este gratuita. Odata cu inregistrarea, Utilizatorul si Societatea incheie un contract avand ca obiect utilizarea sectiunii publice a Platformei Garsoniera.ro (denumit in continuare „contract de utilizare”). Un Utilizator nu are nicio pretentie pentru incheierea contractului de utilizare.
Pentru inregistrare, Utilizatorul poate sa aleaga o parola personala care trebuie pastrata secreta si nu trebuie dezvaluita tertilor.
In cazul in care informatiile furnizate in timpul crearii contului de Utilizator se modifica ulterior, Utilizatorul este obligat sa actualizeze prompt respectivele informatii continute in contul de Utilizator.
Societatea isi rezerva dreptul de a sterge conturile de Utilizator care au fost inactive pentru o perioada de 36 luni.
Fara o adresa de email valida si confirmata contul nu poate functiona la parametri optimi si in plus previne utilizarea adresei de email personale de catre persoane neautorizate.
APARTAMENT INVEST nu este raspunzatoare pentru informatiile eronate introduse de utilizatori, pentru lipsa capacitatii depline de a incheia acte juridice si, in general, pentru orice informatie introdusa de Utilizator si care nu corespunde realitatii.

4. Inserarea si prelungirea anunturilor
Utilizatorul poate plasa anunturi in sectiunea publica a Portalului Garsoniera.ro doar daca este inregistrat si a achitat contravaloarea Serviciului de inserare anunt. Perioada de aparitie al anuntului este de 3 luni.In momentul expirarii Utilizatorul va primi un email prin care este intrebat daca doreste prelungirea anuntului.Orice confirmare a utilizatorului prin apasarea butonul DA din email, va prelungi valabilitatea anuntului cu inca 3 luni de zile Daca Utilizatorul nu confirma prelungirea aparitiei anuntului, se considera tacit ca nu mai este valabil si acesta va expira si va fi eliminat de la afisarea din Platforma Garsoniera.ro, nemaiputand fi reactivat gratuit.
Dupa inregistrarea confirmarii platii, Utilizatorul va primi un email de activare a anuntului pe adresa de email de inregistrare.
Durata de valabilitate a anuntului incepe imediat ce anuntul a fost afisat in site.
Termenii si Conditiile pentru utilizarea sectiunii publice si Lista de preturi a Platformei Garsoniera.ro pentru utilizarea sectiunii publice a Platformei Garsoniera.ro aplicabila in fiecare caz la data inserarii sau a prelungirii valabilitatii anuntului vor fi determinante in ceea ce priveste continutul contractului si pretul anuntului.
Modificarile si stergerea continutului unui anunt sunt gratuite si pot fi efectuate de ori cate ori este nevoie.
In cazul in care un anunt este sters de Utilizator, nu se acorda nicio rambursare a sumei deja platite si nu se va mai afisa pe Platforma Garsoniera.ro. Anuntul poate fi pornit doar in intervalul perioadei platite si va fi afisat pe Platforma Garsoniera.ro, pana la expirarea perioadei platite initial.

4.1. Plata prin SMS
Plata se va efectua prin SMS cu ajutorul partenerului nostru Mobilpay. Trebuie sa aveti un un telefon mobil cu abonament sau cartela in retelele Orange, Vodafone, Telekom sau DIGI. Tariful aferent pentru fiecare anunt postat va fi evidentiat pe factura emisa de operatorul de telefonie mobila sau scazut din creditul cartelei, dupa caz.
Platforma Garsoniera.ro nu acorda factura pentru platile efectuate prin SMS. Suma aferenta platii se va regasi pe factura emisa de operatorul de telefonie mobila pentru abonamente sau pe factura de achizitie credit in cazul cartelelor prepay.

4.2. Plata prin card, transfer bancar
a) Cum se realizeaza plata:
Aceste tipuri de plati se efectueaza prin partenerul nostru Mobilpay. Toate detaliile legate de modul in care se desfasoara procesul de plata le gasiti in pagina „Modalitati de plata”.
b) Denuntare unilaterala
In caz de denuntare unilaterala din partea Clientului, Societatea este cea care va avea obligatia de a verifica indeplinirea conditiilor denuntarii, precum si de a verifica indeplinirea conditiilor de rambursare a pretului platit catre Utilizator.
c) Pastrarea datelor
Toate informatiile si documentele legate de tranzactii vor fi pastrate de catre APARTMANENT INVEST SRL . pe o perioada de minim 12 luni de la data efectuarii lor. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele bancii procesatoare. Garsoniera.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.
d) Comisioane, Taxe, Plati
Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii.
Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra din ziua platii, chiar pentru achitarea serviciilor al caror pret este exprimat in valuta (in EUR).
Pretul serviciului este stipulat in Euro pe Platforma Garsoniera.ro, dar in momentul efectuarii tranzactiei veti fi informat cu privire la suma de bani in lei – care va va fi retrasa de pe card.

4.3. Plata prin numerar
Platforma Garsoniera.ro permite si plata prin numerar direct, posta, transfer etc procedura va fi comunicata telefonic sau email

4.4. Generarea facturilor fiscale pentru persoane fizice si juridice
Societatea emite factura fiscala tuturor persoanelor fizice si juridice, automat, in ziua urmatoare confirmarii platii efectuate, pentru toate platile cu exceptia platilor efectuate prin SMS (unde utilizatorul primeste factura fiscala de la operatorul de telefonie mobila sau bon fiscal/factura fiscala, pentru cartelele reincarcabile utilizate).
In emailul primit de Utilizator, in care se confirma publicarea anuntului pe Portalul Garsoniera.ro, sunt mentionate datele persoanei fizice sau juridice, conform carora se va emite factura fiscala. Utilizatorul are posibilitatea modificarii acestor date, daca nu sunt complete sau sunt incorecte, atat din contul lui de pe Portalul Garsoniera.ro.ro, cat si direct din acel email, dar doar in intervalul a 24 de ore de la primirea emailului.
Ulterior emiterii facturii fiscale, nu mai sunt acceptate solicitări de modificare/stornare a facturii emise.
Anunțurile Utilizatorilor care inca nu au completat datele necesare generarii facturii fiscale (nume, prenume, judet, localitate/sector, strada, numar, bloc, apt) sunt marcate ca si inactive si se vor afisa pe Portalul Garsoniera doar ulterior salvarii acestor date, fara a pierde nimic din intervalul de promovare achizitionat.

5. Stergerea anunturilor, restrictionare, denuntare unilaterala si alte masuri
Societatea poate lua urmatoarele masuri daca exista suficiente indicii ca un Utilizator a incalcat prevederile legale, drepturile tertilor sau prezentele Termeni si Conditii sau daca Societatea detine orice alt interes legitim : stergerea anunturilor sau altor continuturi inserate pe Platforma Garsoniera.ro; intarzierea anunturilor sau altor continuturi inserate pe Platforma Garsoniera.ro; limitarea sau restrictionarea (termporara sau permanenta) a utilizarii Platformei Garsoniera.ro sau accesului la Platforma Garsoniera.ro.
Utilizatorii pot oricand denunta unilateral contractul de utilizare. In acest scop, un participant poate solicita stergerea contului de Utilizator oricand.

6. Cerinte privind continutul si aspectul anunturilor
Utilizatorii au obligatia de a furniza informatii complete si corecte in ceea ce priveste proprietatea promovata (in special privind pretul si suprafetele).
Este interzisa introducerea la anunturi, de informatii incorecte sau care genereaza confuzie
Este interzisa folosirea de imagini care prezinta insemne (watermark, sigla, denumire sau altele) ale altor site-uri imobiliare concurente(Aici nu sunt incluse site-urile agentiilor care au servicii la Garsoniera.ro); Este interzisa introducerea unei imagini de mai multe ori (imagini duplicat).
In general nu este permisa intr-un anunt includerea de legaturi spre pagini web externe sau spre alte surse externe de informatii. Legaturile in acest sens se refera si la pagini web neactivate (URL-uri) si parti ale acestora.
Anunturile care contravin celor de mai sus nu vor fi publicate/vor fi sterse din baza de date accesibila celorlalti Utilizatori.

7. Raspunderea pentru continutul anunturilor
Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul anunturilor deoarece APARTAMENTE ONLINE SRL nu verifica anunturile in ceea ce priveste corectitudinea sau caracterul complet si nu garanteaza pentru corectitudinea sau caracterul complet al anunturilor.
Societea exclude orice garantie si raspundere pentru conformitatea anunturilor cu prevederile legale.

8. Clauza de exonerare de raspundere
Utilizatorul elibereaza Garsoniera.ro de orice pretentii ale unor terti impotriva Garsoniera.ro datorita incalcarii drepturilor lor de catre anuntul utilizatorului sau de catre orice alta utilizare a paginii web Garsoniera.ro de catre utilizator

9. Garantia
In cazuri de forta majora, Societatea va fi eliberat de obligatia sa de executare. Vor fi considerate forta majora toate evenimentele neprevazute, precum si acele evenimente pentru ale caror efecte legate de executarea contractului nu este responsabila niciuna dintre parti. Astfel de evenimente vor include in special masuri legale in situatii de greva, de asemenea si atunci cand survin in cadrul unor companii terte, masuri oficiale luate de autoritati, defectiunea retelelor de comunicatii si a portalurilor altor furnizori, perturbari privitoare la operatorii de retea si alte defectiuni, de asemenea in cazul in care astfel de evenimente survin la nivel de subcontractanti, sub-furnizori si subcontractantii acestora, sau de operatori ai procesoarelor de date subnodale. Nu va rezulta nicio pretentie pentru Utilizatori pentru defectiuni pentru care Societatea nu este responsabila.

10. Limitarea raspunderii
Cu exceptia incalcarii obligatiilor contractuale esentiale, APARTAMENTE ONLINE SRL va fi raspunzatoare pentru daune fata de comercianti numai daca si in masura in care APARTAMENTE ONLINE SRL a actionat cu intentie sau din culpa grava. In cazul incalcarii obligatiilor contractuale esentiale, APARTAMENTE ONLINE SRL va fi raspunzatoare pentru orice conduita culpabila al reprezentantilor sai legali.
Fata de consumatori, APARTAMENTE ONLINE SRL va fi tinut raspunzatoare numai pentru actiuni savarsite cu intentie sau din culpa grava.

11. Legea aplicabila si jurisdictie
Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentul acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce acest set de termeni si conditii vor fi interpretate si guvernate de legislatia aplicabila in Romania. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.